Receptuur
- 36 asperges AA1
- 30 scampi’s gepeld
- 5 eetlepels ganzevet
- peper en zeezout naar smaak
- 750 gr aardappel
- 50 gr roomboter
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 5 cl room
Receptuur citroensaus
- 1 dl witte wijn
- 20 gr gesnipperde ui
- 25 gr mini-brunoisse van prei
- 25 gr ,, ,, van wortel
- 25 gr ,, ,, van knolselderij
- 25 gr ,, ,, van rode paprika
- 250 gr roomboter
- Schil van 1 citroen geraspt
- peper en zeezout naar smaak
Bereidingswijze
- Asperges afkoken met zout tot ze beetgaar zijn.
- Krielaardappeltjes met zout afkoken en opstoven met roomboter en de gehakte peterselie
- en een klein beetje aspergevocht.
- Witte wijn met gesnipperd uitje inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid
- Room toevoegen en weer inkoken tot binding.
- Koude roomboter in blokjes snijden en één voor één door de ingekookte room
- kloppen tot een gladde saus roeren
- evt. beetje witte wijn toevoegen als de saus te dik wordt
- Op smaak brengen met citroenrasp, citroensap, peper en zout
- Scampi’s in het ganzenvet heet bakken en langzaam laten garen.
- Fijne minigroenten en de gesneden bieslook aan de saus toevoegen en naproeven.
Opmaak
- Asperges op bord dresseren.
- Saus erom naperen.
- Scampi’s open snijden en op de saus dresseren.