Pasta met verse spinazie en gegrilde kipfilet

(recept voor 4 personen)

Ingrediënten
  • 500 gram lintpasta
  • 1 sjalot
  • Olijfolie
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 15 gram fijn gehaktte peterselie
  • 400 gram kipfilet
  • 450 gram verse spinazie
  • 100 mililiter room
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze in een grilpan tot beide kanten een mooi goudbruine kleur hebben.
  2. Pel en snipper de sjalot en hak de peterselie fijn.
  3. Zet een kookpan met gezout water op om de pasta in af te koken, zodra het water kookt kan de pasta erin circa 7 minuten.
  4. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie, fruit de sjalot tot deze glazig begint te worden en voeg de paddenstoelen toe.
  5. Leg de aangebakken kipreepjes in de oven om deze te laten garen.
  6. Voeg de spinazie toe en bak deze mee met de rest.
  7. Afblussen met de room.
  8. Voeg hier de pasta aan toe en roer goed door.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Garneer de pasta af met de kipreepjes, parmazaanse kaas en verse peterselie.
0