(recept voor 4 personen)
Ingrediënten
- 500 gram lintpasta
- 1 sjalot
- Olijfolie
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 15 gram fijn gehaktte peterselie
- 400 gram kipfilet
- 450 gram verse spinazie
- 100 mililiter room
- 200 gram parmezaanse kaas
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze in een grilpan tot beide kanten een mooi goudbruine kleur hebben.
- Pel en snipper de sjalot en hak de peterselie fijn.
- Zet een kookpan met gezout water op om de pasta in af te koken, zodra het water kookt kan de pasta erin circa 7 minuten.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie, fruit de sjalot tot deze glazig begint te worden en voeg de paddenstoelen toe.
- Leg de aangebakken kipreepjes in de oven om deze te laten garen.
- Voeg de spinazie toe en bak deze mee met de rest.
- Afblussen met de room.
- Voeg hier de pasta aan toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de pasta af met de kipreepjes, parmazaanse kaas en verse peterselie.