(Recept voor 2 personen)
Ingrediënten
- 36o gram goede kwaliteit steak
- Bosje groene asperges
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- Groot stuk gember
- 1 rode chilipeper
- Potje zwartebonensaus
- Olijfolie, peper, zout
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Snijd dunne grote plakken van de gember met de dunschiller.
- Snijd de rode peper en knoflookteentjes in dunne plakjes. Snijd ook de ui in ringen.
- Maak je asperges alvast schoon door de onderkant eraf te snijden en de harde stukjes op de asperge eventueel te verwijderen met een mesje.
- Alles word gebakken in dezelfde pan, weinig afwas!
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en leg in de koude olie de plakjes gember. Zet op het vuur en bak ze in de olie tot ze krokant zijn. Haal de krokante gember aan de kant voor later. Bewaar de olie in de pan!
- Bak nu de knoflook en rode peper in dezelfde olie licht krokant aan maar zorg dat de knoflook niet verbrand. Haal ook weer uit de olie en houd ook apart.
- Bak in weer dezelfde olie op hoog vuur de biefstuk rondom aan tot de gewenste gaarheid.
- Haal nu de biefstuk eruit en laat rusten in zilverfolie.
- Bak nu in weer de zelfde pan de uienringen en groene asperges aan tot ze beetgaar zijn.
- Voeg wat bruine bonen saus toe in de pan en eventueel een scheut water tot het een mooie saus is.
Voor de garnering
- Verdeel de groene asperges en de ui over het bord.
- Snijd de geruste biefsuk in plakken en verdeel over het bord
- Verdeel de zwarte bonensaus over het bord.
- Strooi als laatst de krokante gember, knoflook en chilipeper over het gerecht.
Eet smakelijk!