(Recept voor 4 personen)

Ingrediënten
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 middel grote tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram pasta
  • 2 kipfilets
  • peper/zout
  • 2 takken verse Basilicum
  • verse of gedroogde oregano
  • olijfolie
Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Snij de aubergine courgette en ui grof, ongeveer blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  • hak de knoflook fijn.
  • Snij de tomaten in 8 stukken.

Bereiding

  • begin met een pan water op het vuur te zetten met zout voor de pasta.
  • zet de oven aan op 180 graden.
  • begin met de kip in te smeren met olie, peper, zout en oregano.
  • zet een bakpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
  • wanneer de pan goed warm is de kip aan allebei de kanten dicht schroeien.
  • leg daarna de kip op een ovenplaat klaar, maar nog niet in de oven.
  • doe een scheut olijfolie in een pan waar genoeg ruimte is voor de groenten.
  • doe de knoflook en ui in de pan en laat licht aanfruiten tot het glazig wordt.
  • doe de courgette en aubergine bij de ui en knoflook.
  • wanneer de courgette gaar begint te worden dan de tomatenpuree bij de groenten en roer tot overal puree omheen zit.
  • als het water kookt, kook dan de pasta op de gewenste tijd af (dit kan verschillen per pasta).
  • zet de pan met de ratatouille nu op laag vuur en maak deze op smaak met peper en zout.
  • doe nu de kip in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  • haal de bladeren van de basilicumtak en hak de basilicumbladeren fijn.
  • controleer of de kip gaar is door hem op zijn dikste stuk open te snijden.
  • wanneer de pasta beetgaar is afgieten en schud dan een beetje olie op de pasta zodat het niet aan elkaar blijft plakken.

Opmaak

  • leg de pasta op een bord.
  • doe nu de ratatouille op de pasta.
  • snij de kip in plakken en leg de kip op de ratatouille.
  • maak af met de basilicum.
0