(Recept voor 4 personen)
Ingrediënten
- 2 courgette
- 1 aubergine
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 middel grote tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram pasta
- 2 kipfilets
- peper/zout
- 2 takken verse Basilicum
- verse of gedroogde oregano
- olijfolie
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij de aubergine courgette en ui grof, ongeveer blokjes van 1 bij 1 centimeter.
- hak de knoflook fijn.
- Snij de tomaten in 8 stukken.
Bereiding
- begin met een pan water op het vuur te zetten met zout voor de pasta.
- zet de oven aan op 180 graden.
- begin met de kip in te smeren met olie, peper, zout en oregano.
- zet een bakpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
- wanneer de pan goed warm is de kip aan allebei de kanten dicht schroeien.
- leg daarna de kip op een ovenplaat klaar, maar nog niet in de oven.
- doe een scheut olijfolie in een pan waar genoeg ruimte is voor de groenten.
- doe de knoflook en ui in de pan en laat licht aanfruiten tot het glazig wordt.
- doe de courgette en aubergine bij de ui en knoflook.
- wanneer de courgette gaar begint te worden dan de tomatenpuree bij de groenten en roer tot overal puree omheen zit.
- als het water kookt, kook dan de pasta op de gewenste tijd af (dit kan verschillen per pasta).
- zet de pan met de ratatouille nu op laag vuur en maak deze op smaak met peper en zout.
- doe nu de kip in de oven voor ongeveer 10 minuten.
- haal de bladeren van de basilicumtak en hak de basilicumbladeren fijn.
- controleer of de kip gaar is door hem op zijn dikste stuk open te snijden.
- wanneer de pasta beetgaar is afgieten en schud dan een beetje olie op de pasta zodat het niet aan elkaar blijft plakken.
Opmaak
- leg de pasta op een bord.
- doe nu de ratatouille op de pasta.
- snij de kip in plakken en leg de kip op de ratatouille.
- maak af met de basilicum.