(Recept voor 4 personen)

Ingrediënten
  • 400 gram zeebaarsfilet zonder vel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen
  • 1 spaanse peper
  • 10 gram koriander
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Pel en halveer de rode ui snijd in dunne half ringen.
  • Snijd de spaanse peper over de lengte, ontdoe van de zaden en fijn snijden.
  • Rasp de schil van de limoen op de zeebaars filet.
  • Bestrooi de filet met de rode ui en de spaanse peper, knijp hierna het limoensap over
    de filet uit.
  • Laat minimaal 3 uur afgedekt marineren in de koeling.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van ½ cm en kook in gezoute water.
  • Hak de bieslook, koriander en dille fijn.
  • Trancheer de filets à la minute, druppel er olijfolie over en breng op smaak met
    peper en zout.

Opmaak

  • Verdeel de zeebaars over de borden, bestrooi de zeebaars met de gehakte, bieslook,
    koriander en de dille.
  • Werk af met de blokjes zoete aardappel,extra rode ui en spaanse peper.
0