(Recept voor 4 personen)
Ingrediënten
- 400 gram zeebaarsfilet zonder vel
- 1 zoete aardappel
- 1 rode ui
- 2 limoenen
- 1 spaanse peper
- 10 gram koriander
- 5 gram bieslook
- 5 gram dille
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Pel en halveer de rode ui snijd in dunne half ringen.
- Snijd de spaanse peper over de lengte, ontdoe van de zaden en fijn snijden.
- Rasp de schil van de limoen op de zeebaars filet.
- Bestrooi de filet met de rode ui en de spaanse peper, knijp hierna het limoensap over
de filet uit.
- Laat minimaal 3 uur afgedekt marineren in de koeling.
- Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van ½ cm en kook in gezoute water.
- Hak de bieslook, koriander en dille fijn.
- Trancheer de filets à la minute, druppel er olijfolie over en breng op smaak met
peper en zout.
Opmaak
- Verdeel de zeebaars over de borden, bestrooi de zeebaars met de gehakte, bieslook,
koriander en de dille.
- Werk af met de blokjes zoete aardappel,extra rode ui en spaanse peper.