(Recept voor 4 personen)
Ingrediënten
- 600 gr lamsracks van Geuldallam (of nieuw zee lands)
- 20 tasty tom cherry tomaatjes
- 1 courgette
- 30 gr margarine
- 50 gr verse geitenkaas
- 2 tenen knoflook
- 2 flinke taken rozemarijn
- 4 blaadjes verse laurier
- 3 flinke taken tijm
- 8 sjalotten
- Olijfolie om te besprenkelen
- Balsamico azijn om te besprenkelen
- Peper en zeezout naar smaak
- 150 cc demi glace
- 20 cc balsamicoazijn
- 1 kg aardappelen
- ganzenvet om te bakken
Bereiding
- Maak een kruis op de sherry tomaatjes.
- snij de courgette in stukken van 5 cm.
- snij vervolgens deze stukken in 6 partjes.
- snij vervolgens de randen van de partjes zodat maantjes ontstaan.
- maak de sjalotten schoon en snij deze in 6 partjes.
- maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes.
- Snij de aardappelen in blokjes van 2 cm.
- leg de tomaatjes, courgette, sjalotten op een vuurvaste schaal en leg hierop de rozemarijn, tijm, laurier en knoflook en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
- Kruid het geheel met peper en zout.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie af en laat garen in de oven net zolang tot de courgettes beetgaar zijn.
- Bak de aardappelblokjes in ganzenvet.
- kruid de lamsracks met peper en zout en bak deze aan in de margarine tot ze een krokant korstje hebben en schuif de pan met lamsracks in een oven van 180 graden tot de lamsracks rozé gebakken zijn.
- Laat de demi glace warm worden en breng op smaak met balsamico azijn.
- Leg het garnituur van tomaatjes courgettemaantjes en sjalotten zonder de kruiden op vier verwarmde borden.
- Snij de lamsracks in dunne koteletjes en verdeel deze tussen de groenten.
- Maak van de geitenkaas kleine bolletjes en leg deze tussen de lamsracks en de groenten.
- Maak het geheel compleet met een beetje saus op elk bord.
- Serveer direct.