(Recept voor 4 personen)
Ingrediënten
- 4 stukken zalm van 80 gram
- 2 venkel
- 1 ui
- 400 gram Rosveld aardappelen
- 1 bos groene asperges
- 100 gram Crème fresh
- halve citroen
- zout
- peper
- dillen
- olie
- boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappelen en snij in partjes en kook ze af.
- Snipper de ui.
- Snij de venkel in repen.
- Was de groenen asperges schoon en bak ze even op in de pan of grill.
- Leg de asperges op een ovenschaal.
- Zet een bakpan op het vuur met een flinke scheut olie en boter.
- Doe de ui, venkel en aardappelen samen in de pan en bak ze goed op.
- Breng de aardappelen met venkel goed op smaak met peper en zout
- Kruid de zalm met zout en dille en eventueel wat citroen.
- Zet nog een bakpan op het vuur met olie en boter en laat goed warm worden.
- Schroei in deze pan de zalm aan beide kanten dicht.
- Doe dan de zalm en asperge even in de oven voor ongeveer 5 minuten, dit kan verschillen afhankelijk van de dikte van de zalm.
- Doe als laatsten de crème fresh op smaak maken met de citroen.
Opmaak
- leg eerst de aardappelen met venkel op het bord.
- Leg daar de zalm op.
- Leg de groeneasperge op de zalm.
- En maak af met een grootte lepel crème fresh.