Zalm met Rosveld aardappelen venkel groenen asperge en crème fresh

(Recept voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 4 stukken zalm van 80 gram
  • 2 venkel
  • 1 ui
  • 400 gram Rosveld aardappelen
  • 1 bos  groene asperges
  • 100 gram Crème fresh
  • halve citroen
  • zout
  • peper
  • dillen
  • olie
  • boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de aardappelen en snij in partjes en kook ze af.
  • Snipper de ui.
  • Snij de venkel in repen.
  • Was de groenen asperges schoon en bak ze even op in de pan of grill.
  • Leg de asperges op een ovenschaal.
  • Zet een bakpan op het vuur met een flinke scheut olie en boter.
  • Doe de ui, venkel en aardappelen samen in de pan en bak ze goed op.
  • Breng de aardappelen met venkel goed op smaak met peper en zout
  • Kruid de zalm met zout en dille en eventueel wat citroen.
  • Zet nog een bakpan op het vuur met olie en boter en laat goed warm worden.
  • Schroei in deze pan de zalm aan beide kanten dicht.
  • Doe dan de zalm en asperge even in de oven voor ongeveer 5 minuten, dit kan verschillen afhankelijk van de dikte van de zalm.
  • Doe als laatsten de crème fresh op smaak maken met de citroen.

Opmaak

  • leg eerst de aardappelen met venkel op het bord.
  • Leg daar de zalm op.
  • Leg de groeneasperge op de zalm.
  • En maak af met een grootte lepel crème fresh.
0