Frisse limoen-kokos cheesecake
Ingrediënten
  • 350 g bisquitjes
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 900 g magere kwark
  • 150 g kristalsuiker
    5 grote eieren
  • 6 van 6 limoenen
  • Geraspte schil van 1 limoen
Voor de merengue
  • 3 grote eiwitten
  • 110 g kristalsuiker
  • 40 g gedroogd kokos
Benodigdheden
  • Springvorm
  • Keuken machine of mixer
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven tot 160 graden.
  • Vet de ronde springvorm van 24 centimeter in.
  • Doe de bisquitjes in de keukenmachine en hak ze tot hele fijne kruimels.
  • Als je geen keukenmachine hebt kun je de bisquitjes ook in een handdoek wikkelen en met een deegroller bewerken.
  • Smelt de boter en meng door het koekkruimelmengsel. Verdeel het over de ingevette bodem van de springvorm en druk het overal goed aan.
  • Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Mix de kwart zacht en doe er dan geleidelijk de suiker bij.
  • Voeg geleidelijk de eieren toe.
  • Voeg het sap van de limoenen toe.
  • Mix het geheel goed door elkaar.
  • Giet het mengsel op de gekoelde kruimelbodem.
  • Plaats in de oven voor 45 / 55 miniten.
  • Verhoog de oven naar 220 graden.
  • Klop 3 grote eiwitten in een schone kom luchtig, voeg geleidelijk tijdens het kloppen de suiker toe.
  • Blijf kloppen tot je een glanzend dik mengsel hebt.
  • Spater de gedroogde kokos er doorheen.
  • Schep het mengsel op de afgekoelde kwarktaart en verdeel het ongeveer 2 cm dik.
  • zet de taakt nog 5 minuten in de oven tot de merengue goud bruin wordt.
  • Laat de taart afkoelen en strooi op het einde de geraspte limoenschil erover.

Eet smakelijk

0