Ingrediënten
- 350 g bisquitjes
- 150 g ongezouten roomboter
- 900 g magere kwark
- 150 g kristalsuiker
5 grote eieren
- 6 van 6 limoenen
- Geraspte schil van 1 limoen
Voor de merengue
- 3 grote eiwitten
- 110 g kristalsuiker
- 40 g gedroogd kokos
Benodigdheden
- Springvorm
- Keuken machine of mixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 160 graden.
- Vet de ronde springvorm van 24 centimeter in.
- Doe de bisquitjes in de keukenmachine en hak ze tot hele fijne kruimels.
- Als je geen keukenmachine hebt kun je de bisquitjes ook in een handdoek wikkelen en met een deegroller bewerken.
- Smelt de boter en meng door het koekkruimelmengsel. Verdeel het over de ingevette bodem van de springvorm en druk het overal goed aan.
- Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Mix de kwart zacht en doe er dan geleidelijk de suiker bij.
- Voeg geleidelijk de eieren toe.
- Voeg het sap van de limoenen toe.
- Mix het geheel goed door elkaar.
- Giet het mengsel op de gekoelde kruimelbodem.
- Plaats in de oven voor 45 / 55 miniten.
- Verhoog de oven naar 220 graden.
- Klop 3 grote eiwitten in een schone kom luchtig, voeg geleidelijk tijdens het kloppen de suiker toe.
- Blijf kloppen tot je een glanzend dik mengsel hebt.
- Spater de gedroogde kokos er doorheen.
- Schep het mengsel op de afgekoelde kwarktaart en verdeel het ongeveer 2 cm dik.
- zet de taakt nog 5 minuten in de oven tot de merengue goud bruin wordt.
- Laat de taart afkoelen en strooi op het einde de geraspte limoenschil erover.
Eet smakelijk