Vegatarische nasi

(Recept voor 4 personen)

Ingrediënten voor nasi
  • 1 pak bami/nasigroenten of.
  • 1 prei, 2 winterpenen, 1 rode paprika, 1 dikke ui, 200 gram taugé en ¼ witte kool.
  • En eventueel 100 gram diepvriesdoperwten.
  • 1 zakje nasi/bamikruiden.
  • 200 gram basmatirijst of zilvervliesrijst.
  • 2 stuks Javaanse vegetarische schijven.
  • Scheutje ketjap manis en lepeltje sambal.
Bereidingswijze
  • Groenten fijnsnijden en roerbakken in scheutje zonnebloemolie of wok olie.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst bij de groenten in de wok, kruiden, sambal en ketjap erbij.
  • Javaanse schijven grillen in de airfryer, oven of grill.
  • In stukjes snijden en nog even mee wokken.
Ingrediënten voor pindasaus
  • 4 grote eetlepels pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
Bereidingswijze
  • Thelepel olie in de pan, knoflook fruiten.
  • Alle ingrediënten toevoegen en met een garde tot een smeuïg geheel roeren op een klein vuurtje.

Serveren met Bali kroepoek en voor de vleesliefhebbers kan er nog saté bij

0