(Recept voor 4 personen)
Ingrediënten voor nasi
- 1 pak bami/nasigroenten of.
- 1 prei, 2 winterpenen, 1 rode paprika, 1 dikke ui, 200 gram taugé en ¼ witte kool.
- En eventueel 100 gram diepvriesdoperwten.
- 1 zakje nasi/bamikruiden.
- 200 gram basmatirijst of zilvervliesrijst.
- 2 stuks Javaanse vegetarische schijven.
- Scheutje ketjap manis en lepeltje sambal.
Bereidingswijze
- Groenten fijnsnijden en roerbakken in scheutje zonnebloemolie of wok olie.
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Rijst bij de groenten in de wok, kruiden, sambal en ketjap erbij.
- Javaanse schijven grillen in de airfryer, oven of grill.
- In stukjes snijden en nog even mee wokken.
Ingrediënten voor pindasaus
- 4 grote eetlepels pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 1 blikje tomaten puree
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- Scheutje ketjap manis
- 2 theelepels sambal
Bereidingswijze
- Thelepel olie in de pan, knoflook fruiten.
- Alle ingrediënten toevoegen en met een garde tot een smeuïg geheel roeren op een klein vuurtje.
Serveren met Bali kroepoek en voor de vleesliefhebbers kan er nog saté bij