Ingrediënten
- 6x 150 gr kabeljauwfilet
- 12 scampi
- 70 gr aardappelbolletjes rauw
- 70 gr winterpeen bolletjes rauw
- 3 lenteui
- 1 sjalot gesnipperd
- 30 gr roomboter
- ½ dl runderbouillon
- peper uit de molen en zeezout
- 150 cc kreeftenextract
- 200 cc room
- olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar
- Snij de lente ui in kleine ringen van ½ cm
- Kook de winterpeen een de aardappel in een pan gaar en spoel ze koud
- Pel de scampi’s en snij deze overlangs in tweeën
- Doe het kreeftenextract in een pan en voeg de room toe en laat dit op dikte inkoken.
- Kruid de kabeljauwfilet en bak in de olijfolie zacht gaar
- Stoof de scampi in roomboter en bouillon met lenteui, winterpeen,
aardappel en sjalot en breng op smaak met peper en zout
- Doe saus op het bord leg de kabeljauwfilet hierop.
- Als laatste wat scampi Bonne femme op de kabeljauw
- Serveer direct.
Eet smakelijk