Kabeljauwfilet met scampi bonne femme en kreeftensaus
Ingrediënten
  • 6x 150 gr kabeljauwfilet
  • 12 scampi
  • 70 gr aardappelbolletjes rauw
  • 70 gr winterpeen bolletjes rauw
  • 3 lenteui
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 30 gr roomboter
  • ½ dl runderbouillon
  • peper uit de molen en zeezout
  • 150 cc kreeftenextract
  • 200 cc room
  • olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
  • Zet alle ingrediënten klaar
  • Snij de lente ui in kleine ringen van ½ cm
  • Kook de winterpeen een de aardappel in een pan gaar en spoel ze koud
  • Pel de scampi’s en snij deze overlangs in tweeën
  • Doe het kreeftenextract in een pan en voeg de room toe en laat dit op dikte inkoken.
  • Kruid de kabeljauwfilet en bak in de olijfolie zacht gaar
  • Stoof de scampi in roomboter en bouillon met lenteui, winterpeen,
    aardappel en sjalot en breng op smaak met peper en zout
  • Doe saus op het bord leg de kabeljauwfilet hierop.
  • Als laatste wat scampi Bonne femme op de kabeljauw
  • Serveer direct.

Eet smakelijk

0