Restaurant Bi-j Siem

Het oudste horeca pand van Nederland

Sinds 1659 komt het leven al samen Bi-j Siem, het oudste horecapand van Nederland. Herman en Margriet Poell zetten die eeuwenoude traditie – in een modern jasje – voort.  Samen aan de koffie. Samen lunchen, borrelen of heerlijk tafelen. Samen feesten, gedenken, vergaderen of de geheimen ontdekken van de gewelvenkelder. Het kan allemaal Bi-j Siem, in het mooiste pand van Nederweert waar de Gezusters Siem jarenlang hun dorpscafé met kruidenierswinkel runden. Een plek van pure nostalgie. En dat blijft zo.

Dus: Laten we ‘saame’ vieren, proeven, proosten, prikkelen, pionieren, gedenken & toosten!

Siem Thuis

In deze bizarre tijd is afleiding en bezig blijven erg belangrijk. Gezellig ‘saame’ tafelen helpt hier zeker in mee. Onze keukenbrigade o.l.v. chef-kok Ruud Peeters gaat u hierbij een handje helpen. Via Siem Thuis kunt u een breed menu aan warme en koude gerechten bestellen.

Zo heeft u Bi-j Siem toch een beetje thuis!

Siem Kerst & Oud op Nieuw

Uiteraard hopen wij met z’n allen dat wij weer gezellig ‘saame’ mogen zijn met de feestdagen. Als het licht op groen gaat, zullen wij klaar staan om u en uw gasten te ontvangen. Uiteraard binnen de dan geldende maatregelen. Dit jaar hebben wij besloten om geen Kerstbrunch aan te bieden. In plaats daarvan serveren wij op Eerste en Tweede Kerstdag een middagdiner. Wij ontvangen u graag tussen 12.00uur en 12.30uur. U kunt dan kiezen uit een drie – of vier gangen menu.  Op beide dagen serveren wij vervolgens vanaf 18.00uur het avonddiner. Het avonddiner bestaat uit vier of vijf gangen. De gasten ontvangen wij tussen 17.30uur en 18.00uur. Hierbij zijn wij uitgegaan van een verplichte sluitingstijd van 22.00uur.

Oudjaarsavond bent u ook van harte welkom voor een culinaire afsluiting van het memorabele jaar 2020. Wij serveren een Oudjaarsarrangement bestaande uit een 4 gangen verrassingsmenu. Deze avond ontvangen wij de gasten tussen 17.30uur en 18.00uur. Om 21.30uur sluiten wij de deuren. Ook deze avond zullen wij ons houden aan de actuele voorschriften.

U kunt alvast reserveren voor de feestdagen via de gebruikelijke kanalen. Mochten wij van overheidswege toch nog gesloten zijn, dan zullen wij alles in het werk stellen om via het Siem Thuis concept u culinair te verwennen.

A la carte

Van kop tot staart

Wat goed is, mag niet verloren gaan. Vanuit die overtuiging presenteert Bi-j Siem u een uitgebalanceerde kaart met vertrouwde klassiekers en nieuwe, vergeten gerechten met ingrediënten uit grootmoederstijd. (H)eerlijke producten van weleer die een comeback op het menu dubbel en dwars verdienen.

Van kop tot staart, zo heet het concept waaraan onze chef een moderne draai geeft. Het principe is geënt op de tijd waarin we zo min mogelijk verspilden en alles gebruikten wat Moeder Natuur te bieden heeft. Met de kooktechnieken en culinaire inzichten van nu leidt dit tot bijzondere, nieuwe smaakcombinaties. Verrassend lekker, net zoals de voor u bekende, klassieke gerechten. Bi-j Siem combineert traditie met avontuur. Samen een mooie balans.

Siem Deal

Iedere di, woe en do voordelig genieten.

2e Verrassingsmenu halve prijs

‘Saame’ vieren in ons ‘Kefeeke’

Gezelligheid boven alles!

Siem Populair €32,50 p.p.

‘Menuutje van Ruudje’

Elke vrijdag een drie gangen menu voor €25,00

Pompoensoep met crème fraîche, broodcroutons, olijfolie en lente-ui

Lamsbout met rozemarijnsaus en voorjaarsgroenten

Abrikozen bavarois met “Rote Grütze”

‘Saame’ vieren in ons ‘Kefeeke’

Gezelligheid boven alles!

Siem Populair €32,50 p.p.

Feesten

Intiem & nostalgisch

De intieme & nostalgische ambiance van Bi-j Siem biedt een prachtige setting voor het vieren van uw feest. Of het nou gaat om een bruiloft, viering van jubilea, babyborrel, verjaardagen of een bedrijfsfeest. Het restaurant, de winkel, de serre, de wijnkelder, het ‘Kefeeke’ en niet te vergeten het prachtige terras bieden hiervoor volop mogelijkheden.

Graag denken wij met uw mee hoe we uw feest tot een bijzonder moment maken en een mooie herinnering.

Vergaderen

Perfect voor uw zakelijke bijeenkomst

U bent bij Bi-j Siem ook aan het juiste adres voor een vergadering, presentatie, teamsessie, workshop of netwerkbijeenkomst. Het restaurant en het ‘Kefeeke’ bieden voldoende mogelijkheden voor diverse (tafel)opstellingen. Combineer uw zakelijke bijeenkomst met een lunch, borrel en/of diner.

Informeer gerust naar de mogelijkheden, wij geven u graag advies om uw wensen zo goed mogelijk in te vullen.

Gedenken

Saame afscheid nemen

Bi-j Siem is een vertrouwde locatie voor een koffietafel. Direct gelegen naast de Lambertuskerk met ruime parkeermogelijkheden in de nabijheid.
Voorafgaand worden de wensen van de naaste familie zorgvuldig geïnventariseerd om tot een passende uitvoering van de koffietafel te komen. Het tijdstip van de koffietafel wordt in overleg met u vastgesteld en is niet gehouden aan reguliere openingstijden of rustdagen van het restaurant.

Bij een kerkdienst in de Lambertuskerk kunnen uw gasten die van verder weg komen een half uur vóór aanvang van de dienst gebruik maken van het toilet in Bi-j Siem. Als naaste familie wordt u in de gelegenheid gesteld om voor aanvang van de kerkdienst (besloten) samen te komen in Bi-j Siem.

Arrangementen

Saame erop uit

Restaurant Bi-j Siem biedt u diverse arrangementen voor groepsuitjes, personeelsfeesten, familiedagen en nog veel meer! In samenwerking met lokale ondernemers hebben wij de volgende arrangementen voor u samengesteld.

Cabrio Tuctour

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met Hoeve SamSam uit Nederweert “Cabrio Tuktours”. ‘Saame’ ontdekt u met de cabriotuk de mooiste plekjes van Midden Limburg en aangrenzend Noord Brabant.

Fietstreintocht

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met Yellowrent uit Panheel “ Nederweertse Fietstreintochten” . ‘Saame’ ontdekt u met de fietstrein de mooiste plekjes van Nederweert en omgeving.

Segwaytour of Workshop

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met IceBear Events en Greenwaytours de Segwaytour of workshop. ‘Saame’ op een milieuvriendelijke manier actief zijn in Nederweert.

Recensies

Uw ervaring Bi-j Siem
 •   uitstekend gegeten bij dit sfeervolle restaurant tegen zeer betaalbare prijzen Voorgerecht carpaccio van lam met geitenkaas hoofdgerecht mooie filet gebakken Zalm dessert van rood fruit met een balletje ijs en... read more

  avatar thumb Louisjanssen
  10/02/2018
 •   Met bevriend stel zitten eten. Heerlijke dingen op fe kaart die ook prima worden klaargemaakt. Goed advies van de bediening mbt wijn en port. Heerlijke combinaties en een goed, zeker... read more

  avatar thumb bram k
  11/18/2017
 •   Op een zeer mooie plek, hartje Nederweert, ligt dit restaurant. Prima kaart, sfeervol ingericht. Eten is lekker en prijs kwaliteits verhouding ook goed.

  avatar thumb leont292
  4/01/2018
 •   De kaart blinkt niet uit in uitzonderlijke culinaire hoogstandjes maar wat men opdient is zonder meer acceptabel. De service is snel maar wat "rommelig" hetgeen waarschijnlijk het gevolg is van... read more

  avatar thumb Dennenheuvel
  9/14/2017
 •   We hebben hier een 2 gangen lunch gegeten een lekkere knolselderijsoep en een tosti en salade allemaal even lekker.een prachtige gezellige locatie we gaan zeker terug voor het diner

  avatar thumb Babbe2015
  12/24/2017
 •   prettige sfeer in een uniek interieur het eten was prima, goede keuze van niet alledaagse gerechten mooie kaart!

  avatar thumb hschmitz2
  7/16/2017
 •   Wij hebben hier op een woensdagavond gegeten. Het eten was erg lekker maar helaas moesten wij erg lang wachten. Wij hebben meerdere keren zelf moeten vragen of we nog wat... read more

  avatar thumb HeleneJ361
  10/31/2017
 •   Wij hebben hier op een woensdagavond gegeten. Het eten was erg lekker maar helaas moesten wij erg lang wachten. Wij hebben meerdere keren zelf moeten vragen of we nog wat... read more

  avatar thumb Helene J
  10/31/2017
 •   Op een zeer mooie plek, hartje Nederweert, ligt dit restaurant. Prima kaart, sfeervol ingericht. Eten is lekker en prijs kwaliteits verhouding ook goed.

  avatar thumb Leon T
  4/01/2018
 •   Geweldig gegeten, zowel vlees, vis als vegetarische gerechten werden door alle tafelgenoten ontzettend gewaardeerd. Daarnaast was de wijn zeer goed aansluitend. Wij komen hier zeker nog vaker terug. Echt een... read more

  avatar thumb Toon P
  7/29/2018

Reserveren

Bi-j Siem

Wilt u “saame” komen genieten van een heerlijk lunch of diner? Reserveer dan hier uw tafel. In ons online reserveringsysteem kunt u meteen zien of er een tafel voor u beschikbaar is. Klik op onderstaande afbeelding en u heeft binnen twee minuten uw tafel gereserveerd!

0