Restaurant Bi-j Siem

Het oudste horeca pand van Nederland

Sinds 1659 komt het leven al samen Bi-j Siem, het oudste horecapand van Nederland. Herman en Margriet Poell zetten die eeuwenoude traditie – in een modern jasje – voort.  Samen aan de koffie. Samen lunchen, borrelen of heerlijk tafelen. Samen feesten, gedenken, vergaderen of de geheimen ontdekken van de gewelvenkelder. Het kan allemaal Bi-j Siem, in het mooiste pand van Nederweert waar de Gezusters Siem jarenlang hun dorpscafé met kruidenierswinkel runden. Een plek van pure nostalgie. En dat blijft zo.

Dus: Laten we ‘saame’ vieren, proeven, proosten, prikkelen, pionieren, gedenken & toosten!

Pasen Bi-j Siem 2024

Ook dit jaar kunt u lekker genieten van een Paasbrunch op Eerste Paasdag zoals u dat Bi-j Siem gewend bent. U bent van harte welkom voor ontvangst is tussen 11:30 uur en 12:00 uur. Op Tweede Paasdag bent u bij ons van harte werlkom voor de à la carte lunch en diner.

Reserveer alvast! Dan bent u gegarandeerd van een plekje.

€ 42,50 per persoon voor de Paasbrunch

€ 21,50 per kind voor de Paasbrunch

A la carte

Van kop tot staart

Wat goed is, mag niet verloren gaan. Vanuit die overtuiging presenteert Bi-j Siem u een uitgebalanceerde kaart met vertrouwde klassiekers en nieuwe, vergeten gerechten met ingrediënten uit grootmoederstijd. (H)eerlijke producten van weleer die een comeback op het menu dubbel en dwars verdienen.Van kop tot staart, zo heet het concept waaraan onze chef een moderne draai geeft. Het principe is geënt op de tijd waarin we zo min mogelijk verspilden en alles gebruikten wat Moeder Natuur te bieden heeft. Met de kooktechnieken en culinaire inzichten van nu leidt dit tot bijzondere, nieuwe smaakcombinaties. Verrassend lekker, net zoals de voor u bekende, klassieke gerechten. Bi-j Siem combineert traditie met avontuur. Samen een mooie balans.

‘Menuutje van Ruudje’

Elke vrijdag een drie gangen menu voor €25,00

Pompoensoep met crème fraîche, broodcroutons, olijfolie en lente-ui

Lamsbout met rozemarijnsaus en voorjaarsgroenten

Abrikozen bavarois met “Rote Grütze”

‘Saame’ vieren in ons ‘Kefeeke’

Gezelligheid boven alles!

Siem Populair €32,50 p.p.

Verrassingsmenu

Combinatie van vlees/vis/vega mogelijk

Per couvert vanaf 34,50

‘Saame’ vieren in ons ‘Kefeeke’

Gezelligheid boven alles!

Per couvert vanaf 37,50

Menuutje van de chef

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 17:00uur

Per couvert 31,00

Feesten

Intiem & nostalgisch

De intieme & nostalgische ambiance van Bi-j Siem biedt een prachtige setting voor het vieren van uw feest. Of het nou gaat om een bruiloft, viering van jubilea, babyborrel, verjaardagen of een bedrijfsfeest. Het restaurant, de winkel, de serre, de wijnkelder, het ‘Kefeeke’ en niet te vergeten het prachtige terras bieden hiervoor volop mogelijkheden.Graag denken wij met uw mee hoe we uw feest tot een bijzonder moment maken en een mooie herinnering.

Vergaderen

Perfect voor uw zakelijke bijeenkomst

U bent bij Bi-j Siem ook aan het juiste adres voor een vergadering, presentatie, teamsessie, workshop of netwerkbijeenkomst. Het restaurant en het ‘Kefeeke’ bieden voldoende mogelijkheden voor diverse (tafel)opstellingen. Combineer uw zakelijke bijeenkomst met een lunch, borrel en/of diner.Informeer gerust naar de mogelijkheden, wij geven u graag advies om uw wensen zo goed mogelijk in te vullen.

Gedenken

Saame afscheid nemen

Bi-j Siem is een vertrouwde locatie voor een koffietafel. Direct gelegen naast de Lambertuskerk met ruime parkeermogelijkheden in de nabijheid.Voorafgaand worden de wensen van de naaste familie zorgvuldig geïnventariseerd om tot een passende uitvoering van de koffietafel te komen. Het tijdstip van de koffietafel wordt in overleg met u vastgesteld en is niet gehouden aan reguliere openingstijden of rustdagen van het restaurant.Bij een kerkdienst in de Lambertuskerk kunnen uw gasten die van verder weg komen een half uur vóór aanvang van de dienst gebruik maken van het toilet in Bi-j Siem. Als naaste familie wordt u in de gelegenheid gesteld om voor aanvang van de kerkdienst (besloten) samen te komen in Bi-j Siem.

Arrangementen

Saame erop uit

Restaurant Bi-j Siem biedt u diverse arrangementen voor groepsuitjes, personeelsfeesten, familiedagen en nog veel meer! In samenwerking met lokale ondernemers hebben wij de volgende arrangementen voor u samengesteld.

Cabrio Tuctour

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met Hoeve SamSam uit Nederweert “Cabrio Tuktours”. ‘Saame’ ontdekt u met de cabriotuk de mooiste plekjes van Midden Limburg en aangrenzend Noord Brabant.

Fietstreintocht

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met Yellowrent uit Panheel “ Nederweertse Fietstreintochten” . ‘Saame’ ontdekt u met de fietstrein de mooiste plekjes van Nederweert en omgeving.

Segwaytour of Workshop

Restaurant Bi-j Siem organiseert ‘saame’ met IceBear Events en Greenwaytours de Segwaytour of workshop. ‘Saame’ op een milieuvriendelijke manier actief zijn in Nederweert.

Recensies

Uw ervaring Bi-j Siem
 • star rating  Wat een leuk restaurant! - Wat een leuk restaurant! Kennelijk de oudste bewezen horeca gelegenheid in Nederland, bijna 400 jaar! Leuk weetje, maar het gaat om nu. Grote zaak, origineel restaurant + uitbouw (niet sfeervol)... read more

  avatar thumb michel t
  26 augustus 2020
 • star rating  We hebben hier een 2 gangen lunch gegeten een lekkere knolselderijsoep en een tosti en salade allemaal even lekker.een prachtige gezellige locatie we gaan zeker terug voor het diner

  avatar thumb Babbe2015
  24 december 2017
 • star rating  Dit is GENIETEN in alle rust - Kort voor de laatste lockdown hebben we het 3 gangen verrassingsdiner gekozen.
  We hadden een heerlijk voorgerecht van diverse soorten vis. Het hoofdgerecht bestond uit malse runderbiefstuk en een heerlijk... read more

  avatar thumb elsenfrans
  4 januari 2022
 • star rating  prettige sfeer in een uniek interieur het eten was prima, goede keuze van niet alledaagse gerechten mooie kaart!

  avatar thumb hschmitz2
  16 juli 2017
 • star rating  Aanrader! - We gaan regelmatig eten bij Siem, met vrienden of als koppel. Het eten is altijd heerlijk, vers en mooi opgediend.
  Daarbij is de prijs prima wat de prijs/kwaliteitverhouding heel... read more

  avatar thumb floors396
  8 juni 2022
 • star rating  Met 18 personen het verrassingsmenu gegeten met toch aandacht voor de persoonlijke wensen van iedereen, aan te bevelen .

  avatar thumb frans v
  17 maart 2019
 • star rating  De kaart blinkt niet uit in uitzonderlijke culinaire hoogstandjes maar wat men opdient is zonder meer acceptabel. De service is snel maar wat "rommelig" hetgeen waarschijnlijk het gevolg is van... read more

  avatar thumb Dennenheuvel
  14 september 2017
 • star rating  Met bevriend stel zitten eten. Heerlijke dingen op fe kaart die ook prima worden klaargemaakt. Goed advies van de bediening mbt wijn en port. Heerlijke combinaties en een goed, zeker... read more

  avatar thumb bram k
  18 november 2017
 • star rating  Absolute aanrader! - Met zijn vieren hier diverse gerechten gekozen en je kan hier simpelweg geen verkeerde keuze maken want alles was verrukkelijk :
  van de carpaccio, zeebaarsfilet en tournedos als voorgerecht,... read more

  avatar thumb sqpk
  25 september 2022
 • star rating  Lunch - Zakelijke lunch laten bezorgen voor een jarige collega, perfect verzorgd! Soep en worstenbroodjes werden lekker warm bezorgd op afgesproken tijdstip en de wraps en sandwiches waren heerlijk en bovendien ruim... read more

  avatar thumb kimmieberkers
  9 maart 2021

Reserveren

Bi-j Siem

Wilt u “saame” komen genieten van een heerlijk lunch of diner? Reserveer dan hier uw tafel. In ons online reserveringsysteem kunt u meteen zien of er een tafel voor u beschikbaar is. Klik op onderstaande afbeelding en u heeft binnen twee minuten uw tafel gereserveerd!