Traditie en avontuur, Saame Bi-j Siem

Herman en Margriet Poell zijn er klaar voor; Saame Bi-j Siem. Het ondernemersechtpaar uit Nederweert is de trotse nieuwe eigenaar van het café-restaurant aan de Kerkstraat dat vrijdag 27 juni officieel de deuren opent. Met een vernieuwende formule brengen zij de eeuwenoude geschiedenis weer volop tot leven.

Van dinsdag tot en met zondag bent u elke dag vanaf 11.00uur welkom om “saame te lunchen”, “saame te borrelen” of “saame te dineren”. Kortom “saame genieten”! Maar het Pand Siem biedt nog veel meer mogelijkheden. Op de eerste verdieping is het “kefeeke” weer in ere hersteld. Een uniek plekje Bi-j Siem om ongestoord “saame te feesten”. Een ander pareltje, het proeflokaal in de oude gewelvenkelder. Gezellig “saame proeven” in een intieme sfeer. En dan is er nog de prachtige serre en het sfeervolle terras met zijn Franse uitstraling. Bi-j Siem bent u altijd “saame van harte welkom”!

Van-kop-tot-staart

Herman en Margriet Poell, al jarenlang eigenaar van Events Unlimited en F&P Catering in Nederweert, kiezen voor een horecaconcept waarin traditie en avontuur hand in hand gaan. “Ons uitgangspunt is: wat goed is, mag niet verloren gaan. Vanuit die overtuiging presenteert Bi-j Siem u een uitgebalanceerde kaart met vertrouwde klassiekers en nieuwe, vergeten gerechten met ingrediënten uit grootmoederstijd. (H)eerlijke producten van weleer, met lef en passie bereid, die een comeback op het menu dubbel en dwars verdienen”, vertelt Herman Poell. Van-kop-tot-staart, zo heet dit concept waaraan chef-kok Ruud Peeters een eigentijdse draai geeft. “Het is gebaseerd op de tijd waarin we zo min mogelijk verspilden en alles gebruikten wat Moeder Natuur te bieden heeft. Met de kooktechnieken en culinaire inzichten van nu leidt dit tot bijzondere, nieuwe smaakcombinaties. Verrassend lekker, net als de bekende, klassieke gerechten. We combineren dus traditie met avontuur. Samen een mooie balans.”

 

Saame Bi-j Siem

Sinds 1659 komt het leven al samen Bi-j Siem. Herman en Margriet Poell zetten die eeuwenoude traditie – in een modern jasje – voort.  Samen aan de koffie. Samen lunchen, borrelen of heerlijk tafelen. Samen feesten, gedenken, vergaderen of de geheimen ontdekken van de gewelvenkelder. Het kan allemaal Bi-j Siem, in het mooiste pand van Nederweert waar de Gezusters Siem jarenlang hun dorpscafé met kruidenierswinkel runden. Een plek van pure nostalgie. En dat blijft zo.

Dus:
Laten we vieren,
proeven, proosten,
prikkelen, pionieren,
gedenken en toosten.

Saame Bi-j Siem.